streda, 16 októbra, 2024

RÔZNE JAZYKY

Deň jazykov

Tento týždeň, 26. septembra, má narodeniny Európsky deň jazykov, ktorý sa oslavuje po celom svete, aj keď sa podľa miesta vzniku volá “európsky”. Cieľom tohto dňa je nielen podpora učenia sa jazykov, ale aj snaha o zachovanie rôznorodosti a krás jazykov od tých najviac používaných až po tie zápasiace so zánikom.

Počas EDJ sa konajú rôzne jazykovo zamerané aktivity, ako sú súťaže, kvízy, prednášky …

My sme si pre vás už tradične pripravili “oslavu” EDJ, tento rok s podnázvom Jednotka, ktorá sa práve realizuje.

Okrem Jednorky sa môžete do 10. októbra zapojiť do ďalších online aktivít a to Jazykolamy & aliterácie a Jazykovedci, jazykovedkyne, jazykovedčata.

Tieto dve aktivity sú pre všetky vekové kategórie – od detí po babky a dedkov.

JAZYKOLAMY & ALITERÁCIE

Ak vás baví hranie sa so slovami, vytvorte svoje vlastné jazykolamy a/lebo aliterácie a pošlite nám ich cez formulárik nižšie 👇 – minimálne 2 (dva) jazykolamy al. 2 (dve) aliterácie v slovenčine al. inom jazyku.

Tie naj uverejníme na stránke a náhodným žrebovaním vyberieme výhercu balíčka s krásnou detskou knižkou s bájkami, kvalitnými pastelkami v peknej krabičke, usb kľúčom a hlavolamom rubikov had + malé prekvapenie.

JAZYKOVEDCI, JAZYKOVEDKYNE, JAZYKOVEDČATA

Akých slovenských alebo zahraničných jazykovedcov a jazykovedkyne poznáte? Alebo poznáte “jazykovedča” = človiečika do 20 rokov zanieteného pre jazyky tak, že možno z neho / nej raz bude jazykovedkyňa / jazykovedec?

Napíšte nám o jednom takomto človeku – čo viete o jeho živote, ovládaní jazykov, tvorbe… Príspevok pošlite cez formulárik nižšie 👇.

Naj príspevky uverejníme na stránke a vyberieme výhercu balíčka s usb kľúčom, knižkou s vtipným príbehom o tínedžerke Jessie / alebo knižkou o Ľudovítovi Š. alebo Adventures of Sherlock Holmes, kvalitnými pastelkami, magic hit hrou a voľačím.

FORMULÁR PRE JAZYKOLAMY ALEBO ALITERÁCIE 👇

UKONČENÉ

Výber z vašich jazykolamov sme uverejnili tu.